Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Körfezde Doğalgaz Heyacanı..

Körfezde  Doğalgaz Heyacanı..

Edremit ve Burhaniye ilçelerine doğalgaz getirilmesi için AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun aldığı karar ile Körfez ilçelerine doğalgaz gelmesi için

Edremit ve Burhaniye ilçelerine doğalgaz getirilmesi için AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu`nun aldığı karar ile Körfez ilçelerine doğalgaz gelmesi için BOTAŞ ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yöneticileri ile birçok görüşmeler yaptığını söyledi.
Edremit`te Belediyesi yanı sıra Edremit Kaymakamlığı da her gün halkı belediye yayın sistemlerinden elektrik abonelerinin en az yüzde 60`ının (Edremit için 24 bine yakın imza toplanabilmesi için) Halk Bankasında açılan "Doğalgaz Abonelik İzleme Hesabına" en geç 29 Ekim 2013 tarihine kadar müracaat etmesi gerektiğini, halkın abone olmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunulmaktadır.
"ABONE BAĞLANTI BEDELİ 335 TL"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`la görüştüğünü ve Körfez ilçelerine doğalgaz bağlanmasının önündeki engeller kalktı ve taleplerin toplanmaya başladığını açıklayan Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit ve Burhaniye ilçe merkezlerinde elektrik abonelerinin en az yüzde 60`ının (Edremit için 24 bine yakın imzayı bulursa) müracaat etmesi ile Edremit`in Doğalgaza kavuşacağı belirtildi. 
Edremit`te Halk Bankası ile Burhaniye`de Ziraat Bankası hesabına abone bağlantı bedeli olan 335 TL yatırıp doğalgaz gelmesi ve evlere doğalgaz bağlanabilmesi için kişilerin müracaat etmeleri ve abone bağlantı bedeli olan 335 TL yatırmaları gerektiği özellikle belirtildi.   
AKOVA, "İLK MÜRACAATIMIZI 27 ARALIK`TA YAPTIK"
"Edremit Körfezinde 5 ilçe 10 belde olmak üzere 15 belediye var. Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçeleri ile Altınoluk, Güre, Akçay, Zeytinli, Kadıköy, Büyükdere, Pelitköy, Karaağaç, Küçükköy ve Altınova Belediyelerinden oluşmaktadır. Edremit Körfezinde kışın ortalama 230 bin, yaz nüfusu ise 2 Milyona yaklaşan nüfus yaşıyor" diyen Körfez Belediyeler Birliği ve Burhaniye Belediye Başkan Fikret Akova, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığına Körfez Belediyeler Birliği (KBB) olarak 27 Aralık 2012 tarihinde ilk müracaatımızı yaptık. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığından gelen ve ekte bir nüshası sunulan cevabi yazıya göre talebimizin Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım AŞ.`ne yapılması gerektiği bildirildi. Biz Edremit Körfezindeki tüm yerleşim yerlerine doğalgaz getirilmesi konusunda ilgili yerlere müracaatımızı yaptık" diye bilgi verdi.
Edremit`te olduğu gibi Burhaniye ilçesinde de elektrik abonelerinin en az yüzde 60`ının müracaat etmesi ile Doğalgaza kavuşması için çalışma başlattıklarını açıklayan Başkan Akova, "Körfez Halkının daha temiz bir havayı soluması için doğalgazın bir an önce gelmesini istiyoruz ve bu nedenle bizde çalışma başlattık" dedi.
ÖZPOLAT, "ANKARA SESİMİZE KULAK VERSİN"
Altınoluk Belediye Başkanı aynı zamanda CHP`den Edremit Belediye Başkan Aday adayı olan Hasan Özpolat, Belediye Başkanlığı görevince seçildiği takdirde ilk iş olarak Edremit ilçesi için önemli projelerinden birisi olan Doğalgaz alt yapı çalışmalarına hemen başlanacağını ifade etti ve ``Ankara sesimize kulak versin.`` dedi.
"Adıyaman`ın İlçesi Kahta`da doğalgaz var, Edremit`te neden yok?" diyen Başkan Hasan Özpolat, "Doğalgaz Edremit`in meselesidir, Milli meselemizdir. Bundan sonra artık iş bizdedir. Kışın ilçemizden göçler yaşanmayacak, bu şekilde kış ekonomimiz de büyük bir rahatlık yaşandığını fark edilecek. Binlerce aboneyi bulmamız gerekiyor. Herkesin aynı hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum" dedi.
"EDREMİT VE BÖLGE HALKININ KAFALARI KARIŞIK"
"Edremit`te 5 Bin civarı ev Jeotermal enerji ile ısıtılıyordu ama yatırımlar durdu. Son yıllarda bu konuda yapılan çalışmaları yetersiz kaldı. İlçeye kontrolsüz, kalitesiz, kükürt ve sülfür dioksit oranı yüksek kömür giriyor ve buna engel olunamıyor. Kışın sürekli kirli havadan boğuluyoruz" diyen Demokratik Sol Parti (DSP) Edremit İlçe Başkanı Başkan Mehmet Görk, "Doğal Gaz Boru Hattı"nın Balıkesir ve Gönen`e hatta Ezine ve Çan ilçesine kadar getirildi ve asla böyle imza istenmediğini biliyorum.
"Doğal Gaz Boru Hattı"nın Edremit Körfezine getirilmesi için neden böyle bir zor yola (UEDAŞ abonelerinin yüzde 60`yi aşan imza) başvurulduğunu bir türlü anlayamadım. Doğal Gaz Boru Hattının Edremit Körfezine gelmesi (Yüzde 60) imza işi değil, proje işidir" diyen Başkan Görk, "Türkiye`de kaç yerde böyle imza ile ilçelere doğalgaz getirildiğinin AK Partinin açıklama yapmasını istiyorum. Edremit Körfezine gelince mutlaka birileri projelerin önüne baraj getiriyor. Edremit ve bölge halkının kafaları karışık ve bu nasıl iştir? Diye sormaktadırlar. Hükümet zorluklar çıkartmasın, engelleri ortadan kaldırsın. Hükümet ve AK Parti ile AKP`li Balıkesir milletvekilleri doğalgazı körfeze getirecek mi? Getirmeyecek mi? Bunun açıklaması net olarak yapılmalıdır ve Edremit Körfezi halkını bu imza toplama engelinden kurtarılmalıdır" diye sert eleştiride bulundu.
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli